2/3 de cidre bouillant et 1/3 d'eau-de-vie de pomme. Sucrer très fort au miel.
Recette de l'Amiénois :
2/3 de cidre bouillant et 1/3 d'eau-de-vie ordinaire. Sucrer.
- On peut remplacer l'Eau de vie de pomme par du Calvados -
"Autrefois on en buvait beaucoup, en hiver au cours des veillées, pour se réchauffer."
CH' FLIPPE (recette en langue Picarde)
Après maquer, i' feut boire, Por envaler :
Ch'est l' raison que j' m'en vo coire Vous régaler,
- Taindis qu'os feum'rez vo pipe, à ch' cuin de ch' fu, -
D'eine r'cette à foire ch' flippe, Mais nom d'eseu,
Fuchez tous yux à m'n ouvrage, R'bayer men soin,
Ou bien de ch' fanmeux buvrage, Os n'n airez point.
Os êt's prêts ?
- Anm'nez l' castrolle su' ch' bout d' tison : -
A ch't'heur', v'lô qu'ment cho s' bricole Das chaqu' moison
Où qu'o-z est por foir' sérée : O prend du fil,
Pis ein o'oté' fin chucrée D' chide en baril.
O-z rajout' coir du chuque Tant qu'i'n est b'soin :
- I' n' suffit mil' d'ein' berluque pou' qu' cho fuch' boin. -
Coeuffez fort : et pis v'l ôch' flippe D' ches temps passés, Coume o l' buvoit sous ch' pèr' Philippe Roi des Frainçais !